Musaca de Dorna

Musacaua de Dorna este o reteta de musaca de cartofi la cuptor delicioasa, cu carne de vitel, cascaval si vin. Este o mancare cu cartofi delicioasa si consistenta.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 5kg de cartofi
  • 1 pahar ulei
  • 1 ceasca mare de smantana
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • marar
  • 1 pahar de vin
  • 2 oua
  • 1 ceapa mare
  • 250g cascaval
  • 1 paharel de tuica
  • 1kg carne tocata de vitel
  • 1 pachet de unt
  • 2 morcovi

Mod de preparare

Ceapa se toaca marunt, morcovul se razuie si se pun la calit in jumatate de unt amestecat cu jumatate de pahar de ulei. Cartofii se curata si se taie felii subtiri.

Cand ceapa s-a inmuiat, se adauga carnea pana isi schimba culoarea, amestecand mereu. Dupa ce s-a rumenit se sareaza si se pipereaza, se stinge cu tuica si vin, se presara cu marar si cimbru si se lasa deoparte.

Cartofii se pun la prajit la foc iute, in unt cu ulei pana se rumenesc.

Se razuie cascavalul.

Se bat ouale cu smantana, cascaval, sare si piper.

Se unge o cratita mare cu unt si ulei, se potriveste un strat de cartofi, apoi un strat de carne cu ceapa si morcovi, se toarna smantana cu ou si cascaval, apoi iar cartofi, iar carne, si tot asa. Ultimul strat trebuie sa fie de smantana cu ou si cascaval.

Se da tava la cuptor la foc mic, pentru 1 ora.


Musacaua de Dorna se serveste calda alaturi de un Pinot Gris.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Salata de paste cu sparanghel si sunca

Eu asa am gasit reteta, asa o dau mai departe. Nu prea stiu daca se incadreaza la paste sau la salate, cert e ca este foarte...

Salata de paste cu sparanghel si sunca
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca