Painici cu Usturoi si Ierburi

1. Cernem faina in bolul de framintat, punem sarea, drojdia si apa si incepem sa amestecam. Framintam bine. 2. Intr-un lat bol, pe care il ungem cu o

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 450 ml apa calduta
  • 14 g drojdie uscata
  • 700 g faina
  • 2 ltze sare
  • rozmarin si patrunjel

Mod de preparare

1. Cernem faina in bolul de framintat, punem sarea, drojdia si apa si incepem sa amestecam. Framintam bine.

2. Intr-un lat bol, pe care il ungem cu o lingura de ulei de masline, punem bila de aluat si lasam sa-si dubleze volumul.

3. In timp ce creste bila spumam vreo 100 g unt si adaugam 2 catei de usturoi (sau cati doriti) pisati, rozmarin si patrunjel. Frecam bine cu mixerul.

4. Portionam aluatul in 8 bucati. Intindem cu sucitorul forme ovale.

5. Ungem cu untul.

6. Rulam si taiem pe lung (dar nu pina jos) cu o lama de cutit sau un cuter.

7. Rulam sub forma de melc cu partea taiata in sus si punem in tava pe hirtie.

8. Ungem cu ou.

9. Dam la cuptor 25 minute la cca 175 gr (foc mediu).

Reteta propusa de Shumaila.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Fursecuri fragede cu nuca, umplute cu caramel

Big yuum, atat va spun!

Fursecuri fragede cu nuca, umplute cu caramel
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca