Piept de gasca umplut

(pentru 4 persoane) Pieptul de gasca se taie felii, se bate cu ciocanul de snitele pana se subtiaza. Miezul de paine se inmoaie in lapte si se scurge.

Timp pregatire
101 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg. carne de gasca (piept
  • pulpa
  • tacam)
  • 80 gr. unt
  • 2 oua
  • 80 gr. ardei gras
  • 30 gr. broccoli
  • 60 gr. stafide
  • 30 gr. patrunjel verde
  • 25 gr. miez de paine
  • un catel de usturoi
  • sare si piper

Mod de preparare

(pentru 4 persoane) Pieptul de gasca se taie felii, se bate cu ciocanul de snitele pana se subtiaza. Miezul de paine se inmoaie in lapte si se scurge. Pulpele de gasca dezosate se taie in bucati mici si se amesteca cu miezul de paine, verdeata si usturoiul. Compozitia se da prin masina de tocat, la sita fina.

Tocatura obtinuta se amesteca cu ouale, ardeiul gras taiat cuburi, sare si piper. Compozitia se intinde in straturi fine peste pieptul de gasca, se aseaza deasupra bucatile de broccoli, apoi se ruleaza.

Rulourile se pun intr-o tava cu grasime si se introduce la cuptor timp de 1 ora.

Tacamurile de gasca se fierb pana se obtine o cantitate de 300 ml. de supa concentrata. Se adauga untul si stafidele si se mai lasa la fiert inca 3 minute.
Rulourile de gasca se taie oblic, se aranjeaza pe un platou, pe foi de salata verde, cu garnitura de cartofi si sos de stafide.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...