Pireu de cartofi copti cu branza si sos alb

Pentru pireu de cartofi copti cu branza si sos alb se perie si se spala bine cartofii, apoi se pun la copt intr-o tava. Se scoate miezul (copt) si se trece prin masina de tocat.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 cartofi mari frumosi
  • putina branza rasa
  • 2 oua.
  • Sosul alb:
  • 1/2 lingura faina
  • 1 lingura unt
  • cateva linguri lapte

Mod de preparare

Pentru pireu de cartofi copti cu branza si sos alb se perie si se spala bine cartofii, apoi se pun la copt intr-o tava. Se scoate miezul (copt) si se trece prin masina de tocat. Se prepara un sos alb: se incinge putin untul, se amesteca cu faina, se desface cu laptele si se fierbe pe foc pana se incheaga ca o crema. Acest sos se amesteca cu pireul si cu branza rasa. Se aseaza pireul intr-un vas de sticla care poate fi introdus la cuptor. Se fac doua adincituri in care se sparg ouale unul linga altul si se da la cuptor pana se fac ochiuri.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...