Se fierb cartofii in coaja.Se curata si se dau prin masina de tocat,apoi pasta se imparte in doua;o parte se amesteca cu faina,sare,piper si ou si se
Se fierb cartofii in coaja.Se curata si se dau prin masina de tocat,apoi pasta se imparte in doua;o parte se amesteca cu faina,sare,piper si ou si se framanta pe planseta.Ceapa se toaca marunt si se pune intr-o cratita cu o lingura unt sa se inmoaie bine,la foc mic.Ceapa calita se amesteca cu smantana,sare,piper si se introduce in pasta de cartofi lasata deoparte.Se intinde in foaie prima pasta de cartofi,se taie in patrate si se pun pe fiecare patrat cate cate o lingurita din compozitia de cartofi cu ceapa,se lipesc in diagonala si se fierb in apa cu sare.Cand pirostile sunt fierte se scurg,se stropesc bine cu unt .
Se servesc fierbinti.
Am pornit initial de la ideea de ciorba saseasca si am ajuns la ce se vede. Adica acest preparat face parte din ciclul ,,...
Ciorba de cartofi noi cu hreanOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj