Pollo alla diavola

Se despica puiul pe partea cu pieptul si se bate lejer cu batatorul de carne in maniera sa ramana bine deschis puiul. Se unge cu unt topit si se presa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui de 1 kg
  • 50 gr. unt
  • 2 dl sos alla diavola
  • sare
  • piper
  • 30 gr unt
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
  • 1 lingura ceapa tocata
  • 1 ramulet cimbru verde
  • cateva frunze de dafin
  • 2 dl supa de carne (poate fi facuta si din cub knor)
  • 1 dl vin alb sec
  • 1 lingura de otet
  • sare
  • piper boabe (chaienna)

Mod de preparare

Se despica puiul pe partea cu pieptul si se bate lejer cu batatorul de carne in maniera sa ramana bine deschis puiul. Se unge cu unt topit si se presara sare si piper. Se prajeste pe un grill fierbinte, rumenindu-l bine pe ambele parti. Se micsoreaza focul si se continua coacerea intorcandu-l din cand in cand si ungandu-l cu untul topit pana la terminarea coaceri.

Pentru sosul alla diavola: 30 gr unt., 1 lingura patrunjel verde tocat, 1 lingura ceapa tocata, 1 ramulet cimbru verde, cateva frunze de dafin, 2 dl supa de carne (poate fi facuta si din cub knor), 1 dl vin alb sec, 1 lingura de otet, sare, piper boabe (chaienna). Se pune intr-un vas vinul, otetul, ceapa, cimbrul, frunzele de dafin, putina sare si boabele de piper pisate. Se reduce pe foc lichidul de 2/3, la foc iute si adaugand supa de carne, fierband cateva secunde. Se strecoara si ce completeaza cu patrunjelul si piperul pisat, untul si se mai da la fiert cateva secunde.
Se serveste cu sosul alla diavola.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!