Pui la gratar Porto

1. Se spala puiul intreg. 2. Se taie in doua, iar apoi se bate cu ciocanul de snitele cele doua jumatati pana cand se zdrobesc toate oasele. 3. Se pun

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pui
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei iute
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lamaie
  • 150 ml vin alb sec
  • 50 ml coniac
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 leg. patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

1. Se spala puiul intreg.

2. Se taie in doua, iar apoi se bate cu ciocanul de snitele cele doua jumatati pana cand se zdrobesc toate oasele.

3. Se pun jumatatile de pui intr-un castron si peste ele se pune ardeiul gras, ardeiul iute, usturoiul si jumatate din legatura de patrunjel. Verdeturile au fost tocate marunt in prealabil.

4. Se adauga apoi vinul, uleiul, coniacul, zeama de la o jumatate de lamaie, sare si piper dupa gust.

5. Se freaca bine jumatatile de pui pe toate partile cu acest bait, apoi se pun pe gratarul incins si se frig pana cand se rumenesc.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...