Cureti cartofi si ii tai in cubulete mici pe care le pui la fiert in apa cu sare. Faci un piure din cartofii fierti, pe care il lasi sa se raceasca,
Cureti cartofi si ii tai in cubulete mici pe care le pui la fiert in apa cu sare. Faci un piure din cartofii fierti, pe care il lasi sa se raceasca, apoi il amesteci cu branza rasa prin razatoare mica, cu ouale si pesmetu. Amesteci totul pana obtii o pasta omogena. In putin ulei, calesti o ceapa, apoi adaugi carnea tocata si lasi sa scada tot sucul lasat. Sarezi si condimentezi totul dupa gust. Adaugi patrunjelul verde tocat fin si 1 ou. Calesti si cealalta ceapa impreuna cu ciupercile feliate, sarezi si condimentezi, iar la final adaugi si verdeata amestecata cu un ou. Intinzi pireul rece in 2 folii de plastic, cu ajutorul unui sucitor, o foaie de 1.5cm. Deasupra pe toata suprafata, intinzi un strat de carne, apoi ciupercile si rulezi cu ajutorul celofanului. Asezi ruloul intr-o forma de chec unsa cu putin ulei si tapetata cu un praf de pesmet. Deasupra, ungi cu galbenusul crud, apoi dai tava la cuptor circa 30 de minute. Poti presara si putin parmezan sau cascaval ras.
Se servesc cu muraturi. Alte retete recomandate:
Cum ne-a picat un drum la Breaza,la aer ozonat si fiecare aduce ce gaseste prin camara,am zis sa prestez o...
Salata cu pastrav afumatOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj