SARMALE CU SOIA PENTRU VEGETARIENI

1. Se pune la fiert texturatul de soia granule impreuna cu 2 linguri de condimente. Se fierbe 15 minute apoi se scoate, se arunca apa in care a fiert

Timp pregatire
160 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1. COPOZITIA:
  • 1 CEASCA OREZ ALB; 1 PUNGA TEXTURAT SOIA GRANULE
  • 4 CEPE ALBE
  • 2 OUA CRUDE
  • 1 LINGURA CIMBRU USCAT
  • 1 LINGURA MARAR USCAT
  • 1 VARF DE CUTIT SARE
  • 1 LINGURITA PIPER MOZAIC MACINAT
  • 1 CANA MARE DE ULEI DE PALMIER
  • 2 LINGURI CONDIMENTE: OREGANO
  • BUSUIOC
  • GHIMBIR
  • CORIANDRU
  • PIPER ROSU
  • PIPER ALB
  • CIUPERCI USCATE
  • 2. 1 SAU 2 VERZE POTRIVITE
  • ACRITE IN SARAMURA
  • 1/2 L ZEAMA DE VARZA
  • 200 GRAME ULEI DE PALMIER
  • 1 BORCAN DE PASTA DE TOMATE

Mod de preparare

1. Se pune la fiert texturatul de soia granule impreuna cu 2 linguri de condimente. Se fierbe 15 minute apoi se scoate, se arunca apa in care a fiert si se lasa la scurs pana ce ajunge la temperatura camerei.

Se alege orezul, se pune sub jet de apa puternic si se spala, dandu-l prin mai multe ape pana cand ramane curat. Se pune la fiert orezul in 1/2 l de apa si se da in 2 clocote, se ia de pe foc, apa in care a fiert se arunca si orezul se lasa la scurs.

Se incinge bine uleiul de palmier (atentie, acesta la temperaturi joase capata consistenta untului, asadar trebuie pus din timp la o temperatura care sa ii permita sa ramana in stare lichida), se curata, se spala si se toaca fin cepele si se inabuse in uleiul incins, se adauga orezul scurs bine si se amesteca tot timpul pentru a nu se lipi de vasul in care se prajesc. Cand orezul a capatat un aspect lucios si ceapa un aspect sticlos se iau de pe foc.

In aceasta compozitie se adauga texturatul de soia granule, sarea, piperul mozaic, mararul si cimbrul si se amesteca bine pana ce devine omogen.

Se bat ouale spuma si se toarna in compozitie, se framanta compozitia pana ce ouale se integraza complet.

2. Se aleg fruzele de varza sa fie intregi, netede de marime medie (in functie de cat de mari sau mici vrem sa fie sarmalele).

Se tapeteaza oala in care urmeaza sa fie asezate sarmalele cu frunzele cele mai mari si mai deteriorate, se toaca fideluta cateva frunze si se pun peste frunzele cu care am tapetat.

Se impaturesc sarmalele si se aseaza in oala astfel: un rand sarmalute, un rand varza tocata fideluta putin bulion amestecat cu zema de varza. Procedam astfel pana cand terminan compozitia si am impachetat si aranjat in oala toate sarmalele.

Deasupra acoperim cu varza tocata fideluta si frunze de varza intregi, turnam restul de zeama de varza si bulion si adaugam apa. (Lichidul in care se pun sarmalele la fiert sa nu le acopere.)

Se adauga 200 de grame de ulei de palmier si se pune oala pe foc potrivit, avand grija sa avem la indemana o plita pe care sa o asezam pe flacara, pentru a evita arderea sarmalelor.

Se fierb circa 1 ora.

Nu se pun in cuptor!
Se pot servi fie reci, sau la temperatura camerei, fie calde sau firbinti, cu mamaliga sau paine, iaurt sau smantana.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Salata hawaiana

Am vazut-o pe un site cu reţete de vară şi am încercat-o din curiozitate! Verdict final: deosebit de bună!!!

Salata hawaiana
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca