Fierbem 400 g de cartofi fainosi dupa ce au fost spalati, iar dupa ce se inmoaie, se curata si se sfarma. Tocam marunt o ceapa rosie de marimea unei n
Fierbem 400 g de cartofi fainosi dupa ce au fost spalati, iar dupa ce se inmoaie, se curata si se sfarma. Tocam marunt o ceapa rosie de marimea unei nuci, adaugam 1 lingurita de sare si o calim in 2 dl ulei cateva minute. Luam de pe foc, lasam sa se raceasca putin, adaugam 1 lingurita cu varf de boia de ardei si ½ lingurita de piper macinat. Apoi adaugam cartofii pasati, si amestecand bine, inca calde, le adaugam la taitei patratele facuti din 350 g de faina. Taiteii asezonati se amesteca cu grija, fara capac, incalzindu-i si se servesc cat sunt calzi.
Se servesc var cu castraveti plamaditi si iarna cu castraveti murati. Se tin in frigider. Dupa parerea multor oameni, sunt mai gustosi a doua zi cand se prajesc putin in timp ce-i incalzim.
Alte retete recomandate
Tocana cu legume
Tocanita ardei
Tocanita de cartofi
Poate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in...
Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptorDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti