Tarta de cartofi

Cartofii sunt preferatii tuturor in toate anotimpurile, iar o tarta cu cartofi este binevenita oricand.

Timp pregatire
95 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 gr unt
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri de apa
  • sare sipiper dupa gust
  • faina cat cuprinde
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg de cartofi
  • 2 oua
  • 2 linguri de faina
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Din ingredientele enumerate se face un aluat, pe care-l lasi apoi sa se odihneasca 30 de minute. Apoi intinzi o foaie, cu care tapetezi o tava dreptunghiulara.

Cartofii curatati se rad pe razatoarea mica. Dupa ce se mai scurg de apa, se adauga ouale batute, 2 linguri de faina, sare si piper.

Se toarna umplutura peste aluat si se introduce la cuptor. Se coace la foc potrivit, timp de 45 de minute.


Tarta se serveste ca atare sau cu smantana.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide