Tarta de cartofi

Cartofii sunt preferatii tuturor in toate anotimpurile, iar o tarta cu cartofi este binevenita oricand.

Timp pregatire
95 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 gr unt
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri de apa
  • sare sipiper dupa gust
  • faina cat cuprinde
  • Pentru umplutura:
  • 1 kg de cartofi
  • 2 oua
  • 2 linguri de faina
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Din ingredientele enumerate se face un aluat, pe care-l lasi apoi sa se odihneasca 30 de minute. Apoi intinzi o foaie, cu care tapetezi o tava dreptunghiulara.

Cartofii curatati se rad pe razatoarea mica. Dupa ce se mai scurg de apa, se adauga ouale batute, 2 linguri de faina, sare si piper.

Se toarna umplutura peste aluat si se introduce la cuptor. Se coace la foc potrivit, timp de 45 de minute.


Tarta se serveste ca atare sau cu smantana.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Rasol de vita cu legume la cuptor

Nu sunt fan carne de vita, dar azi mi-au picat ochii pe niste rasoale, aratau tare bine si mi-am zis ca nu-i rau sa...

Rasol de vita cu legume la cuptor
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca