Budinca de ciuperci

Tocati marunt ceapa si caliti-o doua minute in toata grasimea. Cand ceapa este putin rumenita, puneti ciupercile, spalate, taiate in felii subtiri sar

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g ciuperci
  • 120 g unt (margarina ori ulei)
  • o ceapa mare
  • 250 g smantana
  • 150 g franzela
  • 350 ml lapte
  • 50 g faina
  • 4 oua
  • 150 g cascaval ori telemea
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • marar

Mod de preparare

Tocati marunt ceapa si caliti-o doua minute in toata grasimea.

Cand ceapa este putin rumenita, puneti ciupercile, spalate, taiate in felii subtiri sare si piper.

Lasati vasul la foc domol pana cand apa scade aproape complet, apoi inchideti focul.

Cand ciupercile sunt reci, puneti franzela muiata in lapte, zdrobita cu furculita, adaugati tot aici cascavalul ras, smantana, galbenusurile, faina dezlegata cu apa rece, patrunjel si marar.

Omogenizati compozitia, bateti albusurile spuma tare, puneti-le in amestec cu grija sa nu cada si turnati totul intr-un vas de 3 litri, uns cu unt si tapetat cu margarina.

Dati vasul la cuptorul fierbinte, pe baie de aburi, pentru 45-50 de minute.
Rasturnati budinca de ciuperci pe un platou adanc si aduceti-o la masa pudrata cu cascaval ras.

Alte retete culinare cu ciuperci gasiti mai jos:

Ciulama de ciuperci cu mamaliguta ca la mama acasa

Tocanita cu ciuperci

Salata din piept de pui cu ciuperci si castraveti murati

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Biban fript cu legume

N-am sa va spun nici ca am mai multa energie, nici ca daram muntii, cum zice Bahmuteanca in reclama la tigaile Dry cooker, ci...

Biban fript cu legume
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca