Daca sunteti amator de ciuperci, sigur aceasta reteta va va fi pe plac. Budinca din ciuperci este foarte gustoasa.
Ciupercile se curata si se spala in mai multe ape, apoi se toaca marunt. Se incinge untul si se caleste putin faina, stingandu-se cu lapte clocotit, turnat putin cate putin, amestecand in permanenta cu o lingura din lemn. Dupa ce s-a omogenizat, se ia de pe foc si se adauga ciupercile tocate, cu tot cu zeama scursa din ele, verdeata tocata marunt si putin piper. Se amesteca si se lasa sa se raceasca. Intre timp se separa galbenusurile. Se adauga in compozitie atunci cand aceasta s-a racit, impreuna cu cascavalul ras, amestecand pentru omogenizare. Albusurile se bat spuma si se adauga la compozitie, amestecand cu telul.
Se introduce vasul in cutorul incins, punandu-se intr-un alt vas, mai larg, cu apa fierbinte. Se lasa cam un sfert de ora, pana se incheaga bine.
Se serveste calduta.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii