Din apa, sare si malai se face o mamaliga obisnuita: Se pune apa cu sare la fiert si cand clocoteste se adauga malaiul cate putin, se amesteca cu un t
Din apa, sare si malai se face o mamaliga obisnuita: Se pune apa cu sare la fiert si cand clocoteste se adauga malaiul cate putin, se amesteca cu un tel sa nu faca cocoloase. Se lasa la foc mic sa fiarba 20-30 min, in functie de calitatea malaiului.
Inainte de a se lua de pe foc se incorporeaza untul si cascavalul ras. Se rastoarna mamaliga si se lasa sa raceasca. Cu mainile umede se fac galuste de marimea unei mandarine, se tesesc pe ambele parti si se prajesc in uleiul incins, pe ambele parti.
Se taie un capac in fiecare, se scoate din miez si se umple cu tocanita.
Tocanita: Se curata ceapa, se spala si se taie marunt. Ciupercile se scot din cutie si se scurg de lichid. Uleiul se incinge si se caleste ceapa pana devine sticloasa. Se adauga ciupercile si se mai lasa pe foc mic 10 min. Smantana se amesteca cu faina si se toarna peste ciuperci. Se mai fierbe 10 min pe foc mic, avand grija sa nu se prinda. Se potriveste de sare si piper, iar la sfarsit se presara verdeata.
Se servesc fierbinti cu smantana sau salata, dupa preferinta.
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii