Intai preparam o portie de orez calit. Pana fierbe orezul, tocam marunt o ceapa rosie de marimea unei nuci si o calim in 4 linguri de ulei pana devine
Intai preparam o portie de orez calit. Pana fierbe orezul, tocam marunt o ceapa rosie de marimea unei nuci si o calim in 4 linguri de ulei pana devine sticloasa. Spalam 4 ardei verzi, taiem in rondele de 1cm si late de 0,5 cm si adaugam peste ceapa, apoi le calim sub capac pana se inmoaie.
Daca ardeii s-au inmuiat, adaugam 2 rosii suculente de marime medie taiate in 4, si fierbem in continuare pana rosia se sfarma, apoi prajim fara capac pana ramane doar untura.
Apoi spalam sub jet de apa 200 g de ciuperci, si taiem in cubulete de aprox. 1 cm.
Cand tocana de legume s-a prajit pana a ramas doar ulei, adaugam ciupercile, o lingurita de boia de ardei, ½ lingurita de sare, putin piper macinat, apoi turnam 1 dl de apa, si amestecate bine, le fierbem fara capac pana se inmoaie.
Daca ciupercile nu lasa suficienta zeama, mai adaugam putina apa. Se serveste calda, ca fel de mancare separat. Se tine la frigider.
Alte retetecu ciuperci
Orez ciuperci
Supa ciuperci
Zacusca ciuperci
Poate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in...
Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptorDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti