Ciuperci cu smantana

Spalati ciupercile in apa rece, taiati-le in felii fine si puneti-le intr-un vas de teflon, impreuna cu ceapa tocata, in unt fierbinte sa se inmoaie,

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g ciuperci
  • 350 g smantana
  • 1/2 pahar cu suc de rosii
  • o ceapa
  • 1/2 lamaie
  • 1/2 pahar cu vin
  • putin ulei
  • 50 g unt
  • o lingura rasa cu faina
  • 2 oua
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Spalati ciupercile in apa rece, taiati-le in felii fine si puneti-le intr-un vas de teflon, impreuna cu ceapa tocata, in unt fierbinte sa se inmoaie, pe foc mic, in lichidul lasat de ele.

Cand constatati ca lichidul aproape s-a evaporat, puneti vinul, sucul de rosii, sare si piper, dupa gust.

Adaugati patrunjel verde si dati vasul la cuptorul cu foc domol.

Catre sfarsit, puneti si smantana combinata cu galbenusuri, zeama de lamaie si mai lasati vasul pe foc 2 minute.
Pofta buna!

Alte retete culinare cu ciuperci gasiti mai jos:

ciulama de ciuperci

ciuperci tocanita

piept de pui ciuperci

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert mucenici umpluti cu nuca

 m-am inspirat de la Jamila https://jamilacuisine.ro/mucenici-umpluti-cu-nuca-reteta-video/  "Aluaturi...

Desert mucenici umpluti cu nuca
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca