Ciuperci cu sos vinaigrette de lamaie

Pentru vinaigrette se amesteca toate ingredientele, dara bucatile de lamaie. Apoi se adauga si acestea si se amesteca bine. Se incalzeste gratarul. Se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ciuperci mari
  • 100 ml ulei
  • 25 g unt
  • 1 leg. busuioc pentru ornat
  • Pentru vinaigrette:
  • 1/2 lamaie
  • coaja rasa si sucul
  • 1 lingura otet
  • 1 lingera capere mici
  • 1 catel usturoi tocat marunt
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lamaie taiata bucati

Mod de preparare

Pentru vinaigrette se amesteca toate ingredientele, dara bucatile de lamaie. Apoi se adauga si acestea si se amesteca bine. Se incalzeste gratarul. Se ung ciupercile pe o parte cu ulei. Ciupercile se aseaza cu cupele in sus pe tava aragazului si se toarna 1 lingurita de ulei in fiecare. Se pune cate o bucatica de unt. Se asezoneaza. Se frig 6-8 minute, pana ce devin aurii – se ung constant cu uleiul ramas. Se transfera ciupercile in farfurii si se toarna deasupra vinegreta.


Se orneaza cu frunze de busuioc. Alte retete cu ciuperci recomandate:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...