Ciuperci cu sos vinaigrette de lamaie

Pentru vinaigrette se amesteca toate ingredientele, dara bucatile de lamaie. Apoi se adauga si acestea si se amesteca bine. Se incalzeste gratarul. Se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ciuperci mari
  • 100 ml ulei
  • 25 g unt
  • 1 leg. busuioc pentru ornat
  • Pentru vinaigrette:
  • 1/2 lamaie
  • coaja rasa si sucul
  • 1 lingura otet
  • 1 lingera capere mici
  • 1 catel usturoi tocat marunt
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lamaie taiata bucati

Mod de preparare

Pentru vinaigrette se amesteca toate ingredientele, dara bucatile de lamaie. Apoi se adauga si acestea si se amesteca bine. Se incalzeste gratarul. Se ung ciupercile pe o parte cu ulei. Ciupercile se aseaza cu cupele in sus pe tava aragazului si se toarna 1 lingurita de ulei in fiecare. Se pune cate o bucatica de unt. Se asezoneaza. Se frig 6-8 minute, pana ce devin aurii – se ung constant cu uleiul ramas. Se transfera ciupercile in farfurii si se toarna deasupra vinegreta.


Se orneaza cu frunze de busuioc. Alte retete cu ciuperci recomandate:

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...