Ciuperci cu sufleu

Spalati foarte bine ciupercile, zvantati-le, apoi cu degetele tasati lamelele de pe partea interioara a palariilor, intr-un vas de teflon, puneti juma

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 25 de ciuperci cu palarii de 6-8 cm diametrul
  • 3 oua
  • 2 linguri cu faina
  • 50 g unt
  • un pahar cu lapte
  • 100 g cascaval ras
  • sare

Mod de preparare

Spalati foarte bine ciupercile, zvantati-le, apoi cu degetele tasati lamelele de pe partea interioara a palariilor, intr-un vas de teflon, puneti jumatate din cantitatea de unt si, cand este fierbinte, adaugati faina si amestecati pana cand aceasta devine aurie.

Stingeti cu lapte dulce, cald, amestecand continuu

cu o spatula foarte curata de lemn pana cand sosul se ingroasa.

Adaugati cascavalul ras, galbenusurile unul cate unul si la urma albusurile batute spuma tare.

Ungeti o tava pentru cuptor cu unt in care asezati ciupercile, puneti in fiecare cate o lingura cu umplutura si presarati-le cu cascaval ras.

Dati vasul la cuptor, cu foc potrivit, pana cand preparatul se rumeneste frumos.
Alte retete culinare cu ciuperci gasiti mai jos:

Ciulama de ciuperci cu mamaliguta ca la mama acasa

Tocanita cu ciuperci

Salata din piept de pui cu ciuperci si castraveti murati

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...