Ciuperci de camp la tava, cu usturoi, unt si cimbru maruntit

Preincalziti cuptorul la 220 de grade (treapta 7 la cel pe gaz). Zdrobiti intr-un pisalog cimbrul, ardeiul iute si putin usturoi. Stoarceti deasupra s

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 mana buna de frunze de cimbru proaspat
  • 1varf de cutit de ardei iute uscat
  • 2 catei de usturoi
  • decojiti si tocati marunt
  • sucul de la 1 lamaie
  • 6 linguri bune de ulei de masline extravirgin
  • 4-8 ciuperci de camp
  • in functie de marime
  • 1 bucata de unt
  • sare si piper negru proaspat macinat

Mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 220 de grade (treapta 7 la cel pe gaz). Zdrobiti intr-un pisalog cimbrul, ardeiul iute si putin usturoi. Stoarceti deasupra sucul de lamaie si turnati uleiul de masline. Cu degetele sau cu o pensula, frecati cu acest amestec ciupercile, pe toate partile. Asigurati-va ca ati folosit tot uleiul aromat. Puneti ciupercile laolalta, cu palariile in jos, intr-un vas sau intr-o tava pentru copt si, cu ajutorul unui cutit, crestati fiecare ciuperca, la intamplare, in 2-3 locuri. Introduceti cate o feliuta din usturoiul ramas in fiecare despicatura. Puneti untul, in bucati mici, deasupra ciupercilor, condimentati-le si dati-le la cuptor timp de 15-25 de minute - timpul de coacere depinde de marimea ciupercilor - pana cand se inmoaie, se rumenesc putin si devin extrem de zemoase. Gustati una, pentru a verifica daca s-au facut.

Sunt minunate servite cu niste carne la gratar si cu cartofi prajiti sau rupte in bucati si adaugate la o salata calda, ori tocate si folosite ca umplutura pentru raviolli sau, de asemenea, taiate felii si amestecate cu paste fainoase si putina smantana.

Alte retete recomandate:

Tocanita cu ciuperci

Pilaf cu ciuperci si legume

Ciulama de ciuperci cu mamaliguta

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide