Ciuperci in aluat

Alegeti ciuperci frumoase, tinere, curatati-le, spalati-le, taiati-le in felii mari sau lasati-le intregi si fierbeti-le intr-un vas cu apa putina, la

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de palarii albe si frumoase de ciuperci
  • o cana cu faina
  • un pahar cu lapte
  • 2 oua
  • ulei
  • sare si putin sifon

Mod de preparare

Alegeti ciuperci frumoase, tinere, curatati-le, spalati-le, taiati-le in felii mari sau lasati-le intregi si fierbeti-le intr-un vas cu apa putina, la foc domol, 15-20 de minute. Dupa aceea, puneti-le intr-o strecuratoare sa se scurga.

Din faina, lapte, sifon, sare, ou faceti un aluat care sa curga, ca o smantana groasa.

Treceti prin acest aluat fiecare ciupercuta, prajiti-le in ulei fierbinte si puneti-le pe un servet de hartie absorbanta.
Pot fi servite insotite de salata verde ori de rosii.

Alte retete culinare cu ciuperci gasiti mai jos:

ciulama de ciuperci

ciuperci tocanita

piept de pui ciuperci

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tarta Galette cu capsuni

” Galette” este termenul folosit in bucataria franceza pentru a denumi diferitele tipuri de tarte, fie ele dulci...

Desert tarta Galette cu capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii