Ciuperci in foitaj

Curatati si spalati ciupercile, scurgeti-le de apa si taiati-le in bucati. incingeti intr-o tigaie uleiul si puneti ciupercile si feniculul taiat juli

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g ciuperci proaspete
  • 500 g foitaj
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 fenicul
  • 200 g rosii cherry
  • 1 lingurita rasa oregano
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curatati si spalati ciupercile, scurgeti-le de apa si taiati-le in bucati. incingeti intr-o tigaie uleiul si puneti ciupercile si feniculul taiat julien. Presarati-le cu sare si piper si caliti-le la foc mic pana cand se evapora toata zeama lasata de ciuperci. Puneti apoi in tigaie rosiile intregi si oregano. Lasati la foc mic inca 10 minute. Intindeti foitajul intr-o foaie de circa 3 mm grosime si taiati din aceasta patrate cu latura de circa 7cm. Puneti pe fiecare patrat de aluat cate 2 linguri din amestecul de ciuperci si pliati marginile aluatului spre interior. Puneti foitajul astfel pregatit intr-o tava de aragaz, pe hartie de copt si puneti tava in cuptorul incins. Coaceti la foc potrivit spre mare pana cand foitajul se rumeneste frumos.
Se servesc calde.

Alte retete recomandate:

Aperitive cu ciuperci

Tocanita de pui cu ciuperci

Ciuperci umplute

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide