Ciuperci umplute cu soia

Se spala temeinic sub jet de apa 600 g de ciuperci champignon, se scot sau se taie cu grija cozile. 100 g cuburi de soia inmuiate in prealabil se ames

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g de ciuperci champignon
  • 100 g de cuburi soia
  • 200 ml de smantana
  • 100 g de unt
  • 50 g de cascaval ras

Mod de preparare

Se spala temeinic sub jet de apa 600 g de ciuperci champignon, se scot sau se taie cu grija cozile. 100 g cuburi de soia inmuiate in prealabil se amesteca cu cozile de ciuperci taiate felii si se prepara o umplutura de ciuperci cu carne de soia, fara faina de secara. Ciupercile se asaza cu lamelele in sus intr-un vas termorezistent (uns cu unt) sau intr-o tava emailata. Compozitia cu soia se imparte in asa fel, incat sa fie acoperite toate ciupercile din tava. Se amesteca bine 200 ml smantana cu 100 g unt topit si compozitia se imparte pe fiecare palarie de ciuperca umpluta, apoi se presara cu 50 g cascaval ras, se dau la cuptor cu flacara mai mare pentru 15 minute pana se topeste cascavalul si se rumeneste. Se servesc calde cu orez fiert pe aburi, cu cartofi cu patrunjel sau cu salata de cartofi cu maioneza. Se pastreaza la frigider.

In caz de nevoie, ciupercile proaspat cumparate se pastreaza in frigider 2 – 3 zile in punga de hartie. Nu se pun in punga de polietilena, deoarece se incing si se altereaza. Daca la umpluturi si sosuri se foloseste smantana cu procent redus de grasimi si imbogatita cu adaosuri, inainte de folosire trebuie frecata bine si abia cand este neteda se adauga la unt, altfel sosul va fi cu cocoloase. Cascavalul proaspat se pune pentru putina vreme la congelator sa se intareasca si sa se rada usor.
Alte reteta ciuperci recomandate

Ciulama de ciuperci

Ciuperci umplute

Orez ciuperci

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...