Limba cu ciuperci

Pun limba la fiert , dupa care o curat de pielita , tai morcovul rondele, ciupercile felii mari pe lung. Intr-un vas (eu pana acuma am facut in ceaun

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Limba de porc
  • ciuperci
  • morcov
  • ceapa
  • marar
  • pasta de tomate
  • piper
  • lamaie

Mod de preparare

Pun limba la fiert , dupa care o curat de pielita , tai morcovul rondele, ciupercile felii mari pe lung.

Intr-un vas (eu pana acuma am facut in ceaun mare de fonta, dar acuma, daca am la indemana wok-ul, ), pun rondele de morcovi la prajit - ideea e ca morcovul contine substante solubile in apa, deci prin prajirea asta in ulei se pastreaza gustul specific.

Se adauga si feliile de limba, se frig un timp.

Se adauga un catel de usturoi taiat marunt, si ceva vin rosu (dulceag).

Lasam sa se inabuse bine.

Adaugam ciupercile feliate si le lasam pana scad si lasa apa.

Dupa ce au scazut si ciupercile, adaugam ingredientele (o foaie de dafin, piper, o felie de lamaie, maraul taiat marunt, sare, pasta de tomate, un pc de zahar, ceapa taiata marunt.

Se da un clocot bun, pana se amesteca.

Dupa care ori se adauga suc de rosii, ori se completeaza cu apa si se mai pune pasta de tomate.

Dulceatza morcovului se pastreaza numai in el, nu se duce si in sos, acolo se simte mai intai lamaia, apoi dafinul, pe fondul gustului de la ciuperci. Limba isi pastreaza savoarea ei, pe care o simti numai cand gusti din ea.
Pofta buna!

Reteta Limba cu ciuperci a fost propusa de nenea Radu pe forum culinar.ro

Alte retete cu ciuperci gasiti aici:

Placinta cu carne si ciuperci ,

Tocanita cu ciuperci,

Ciuperci cu mamaliga si sos de rosii

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de tarta cu crema de vanilie banane si frisca

Tarta cu crema de vanilie banane si frisca – un deliciu pentru iubitorii de tarte. O combinatie pefecta, texturi si...

Reteta de tarta cu crema de vanilie banane si frisca
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca