Ochiuri cu ciuperci

Fierbeti apa in clocote, puneti o lingurita cu otet si pregatiti in aceasta ochiuri romanesti. Puneti-le pe un platou. Separat, spalati ciupercile, d

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6-7 oua
  • 500 g ciuperci
  • 50 g unt
  • o ceapa
  • patrunjel verde
  • sare

Mod de preparare

Fierbeti apa in clocote, puneti o lingurita cu otet si pregatiti in aceasta ochiuri romanesti.

Puneti-le pe un platou. Separat, spalati ciupercile, desprindeti-le piciorusul si taiati totul in felii fine.

Intr-un vas cu unt, caliti ceapa tocata foarte fin sl, cand aceasta incepe sa se rumeneasca, puneti ciupercile, acoperiti vasul si lasati-l la foc domol pana cand lichidul lasat se evapora aproape complet.

Asezati ciupercile pe platou in jurul ochiurilor romanesti, ca intr-o coroana.

Aduceti preparatul la masa potrivit de sare si decorat cu

patrunjel verde.
Alte retete culinare cu ciuperci gasiti mai jos:

Ciulama de ciuperci cu mamaliguta ca la mama acasa

Tocanita cu ciuperci

Salata din piept de pui cu ciuperci si castraveti murati

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!