Paste cu sos de ciuperci

Imi plac pastele, imi plac ciupercile si nu ezit niciodata sa fac aceasta combinatie, iar rezultatul este unul foarte gustos. Retete dietetice

Portii
2
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 punga cu paste colorate
  • 5 ciuperci mari
  • 200 ml smantana lichida vegetala
  • 100 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • 1 lingura unt
  • 1 ceasca cu parmezan ras

Mod de preparare

In tigaie pe foc se pune untul, dupa ce s-a topit, se adauga ciupercile curatate daca e cazul, spalate si feliate; dupa ce s-a evaporat apa pe care au lasat-o, se adauga vinul si se lasa la fiert 15 min. Smantana amestecata intr-un bol cu parmezan, se rastoarna peste ciuperci, se amesteca usor, se condimenteaza cu sare, piper si putin busuioc uscat, iar dupa ce s-a ingrosat,  se opreste focul.

Pe farfurie se pun paste fierte in apa cu sare, 5-6 min, apoi scurse, deasupra se garnisesc cu sos de ciuperci si se orneaza cu busuioc verde, apoi se servesc imediat.

Pofta buna!

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...