Piureu din ciuperci

Alegeti ciuperci albe, carnoase, proaspete si foarte tinere. Spalati-le foarte bine sub jet de apa rece, treceti-le prin masina de tocat si asezati-l

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 2 kg ciuperci
  • 150 g unt
  • o lamaie mare
  • 200 g smantana
  • sare
  • piper
  • o farfurie adanca de sos alb (unt
  • lapte
  • faina)

Mod de preparare

Alegeti ciuperci albe, carnoase, proaspete si foarte tinere.

Spalati-le foarte bine sub jet de apa rece, treceti-le prin masina de tocat si asezati-le intr-un castron.

Intr-un vas de teflon, asezat pe un suport de tabla groasa, puneti jumatate din unt, pe foc domol, si cand untul este fierbinte, adaugati ciupercile tocate.

Potriviti piureul de sare, piper si puneti-i, dupa gust, zeama de lamaie.

Din untul ramas, o lingura cu varf de faina si o cana cu lapte pregatiti un sos alb.

Combinati piureul de ciuperci cu sosul alb si omogenizati foarte bine amestecul.
Serviti-l drept garnitura la fripturi din cele mai

diverse: pui, porc, vanat sau vita.

Alte retete culinare cu ciuperci gasiti mai jos:

Ciulama de ciuperci cu mamaliguta ca la mama acasa

Tocanita cu ciuperci

Salata din piept de pui cu ciuperci si castraveti murati

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide