Piureu din ciuperci

Alegeti ciuperci albe, carnoase, proaspete si foarte tinere. Spalati-le foarte bine sub jet de apa rece, treceti-le prin masina de tocat si asezati-l

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 2 kg ciuperci
  • 150 g unt
  • o lamaie mare
  • 200 g smantana
  • sare
  • piper
  • o farfurie adanca de sos alb (unt
  • lapte
  • faina)

Mod de preparare

Alegeti ciuperci albe, carnoase, proaspete si foarte tinere.

Spalati-le foarte bine sub jet de apa rece, treceti-le prin masina de tocat si asezati-le intr-un castron.

Intr-un vas de teflon, asezat pe un suport de tabla groasa, puneti jumatate din unt, pe foc domol, si cand untul este fierbinte, adaugati ciupercile tocate.

Potriviti piureul de sare, piper si puneti-i, dupa gust, zeama de lamaie.

Din untul ramas, o lingura cu varf de faina si o cana cu lapte pregatiti un sos alb.

Combinati piureul de ciuperci cu sosul alb si omogenizati foarte bine amestecul.
Serviti-l drept garnitura la fripturi din cele mai

diverse: pui, porc, vanat sau vita.

Alte retete culinare cu ciuperci gasiti mai jos:

Ciulama de ciuperci cu mamaliguta ca la mama acasa

Tocanita cu ciuperci

Salata din piept de pui cu ciuperci si castraveti murati

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...