Cerneti faina pe planseta, faceti-i in mijloc un gol in care puneti smantana, putina sare, apoi framantati foarte bine un aluat elastic. Din acesta, i
Cerneti faina pe planseta, faceti-i in mijloc un gol in care puneti smantana, putina sare, apoi framantati foarte bine un aluat elastic.
Din acesta, intindeti doua foi, ungeti-le cu unt, paturiti-le, puneti-le la rece 10 minute, apoi repetati aceasta operatie de alte doua ori.
Separat, curatati, spalati cu apa rece ciupercile si puneti-le la calit intr-un vas de teflon, cu unt fierbinte. Acoperiti vasul, mai adaugati cate 1-2 linguri cu apa, amestecand, pana cand ciupercile se inmoaie bine.
Lasati vasul sa se raceasca, adaugati unul cate unul
ouale, sare si piper, dupa gust.
Intindeti aluatul in foi subtiri pe care apoi taiati-le in patrate cu latura de 8-10 cm.
In fiecare patrat, la mijloc, puneti cate o lingurita de umplutura, indoiti colturile catre mijloc, presati-le usor
suprapuse si lipiti-le marginile.
Puneti placintelele intr-o tava, ungeti-le cu ou si dati-le la cuptor cu foc potrivit.
Serviti-le cat sunt fierbinti.
Pofta buna!
Alte retete culinare cu ciuperci gasiti mai jos:
ciulama de ciuperci
ciuperci tocanita
piept de pui ciuperci
Bun aparatul asta, face mancare singur!
Macare de praz cu masline la slow cooker Crock-PotDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti