Pleurotus cu carne la cuptor

Prajim scurt la foc puternic,feliile de carne,cu usturoi si ceapa taiate grob(in doua). Stingem arderea cu ceva vin alb. Scoatem feliile intr-un

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6-7 felii subtiri de carne
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 50 ml vin
  • 500 g pleurotus
  • 250 ml smintina
  • 1 lingurita cocentrat de tomate
  • patrunjel
  • ulei de masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Prajim scurt la foc puternic,feliile de carne,cu usturoi si ceapa taiate grob(in doua).

Stingem arderea cu ceva vin alb. Scoatem feliile intr-un vas termorezistent.

Pastram la cald,acoperit. Adaugam pleurotus,si le lasam 5 minute sa traga ceva aroma din tigaie. Le punem peste carne. În fondul ramas in tigaie,adaugam smintina, degustam si lasam 1-2 minutel sa traga un clocot usor, dupa care cine doreste, poate adauga o lingurita concentrat de tomate.

Turnam sosul deasupra. Punem o legatura de patrunjel, asa de gust si dam la cuptor la 250°C.

Cind e rumen,dupa vreo 20-25 minute, presaram usturoi tocat (fac.),amestecam putin.
Pofta buna!

Reteta Pleurotus cu carne la cuptor a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro

Alte retete cu ciuperci gasiti aici:

ciulama cu ciuperci si mamaliga ,

Ciulama de ciuperci cu usturoi ,

Ciulama de ciuperci cu piept de pui

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...