Tocanita de ciuperci pe pat de mamaliga cu parmezan

Un preparat de toamna

Portii
4
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente pentru tocanita:
  • 500 gr mix de ciuperci brune si pleurotus
  • 1 ceapa galbena mare
  • 3 catei de usturoi
  • 250 suc de rosii cu ardei capia
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri marar tocat
  • 1 lingurita boia dulce afumata
  • Sare
  • piper
  • Ingrediente pentru mamaliga :
  • 1 l apa
  • 350-400 gr malai grisat
  • 1 lingurita sare
  • 100 gr unt
  • 50 gr parmezan ras

Mod de preparare

Se toaca ceapa si se pune la calit impreuna cu usturoiul maruntit in uleiul de masline.

Se taie ciupercile , se adauga peste ceapa calita si se condimenteaza cu sare, piper si boia dulce afumata.

Dupa ce s-au calit ciupercile si ceapa, se adauga sucul de rosii, cimbrul si o parte din marar.

Se lasa sa mai fiarba circa 10 minute.

Intre timp se prepara mamaliga asa:

Se pune apa la fiert impreuna cu sarea. Cand incepe sa clocoteasca apa, se adauga maliul in ploaie, amestecand in continuu timp de 5 minute cu un tel ca sa nu se produca cocoloase.

Se lasa apoi focul la minim si se mai fierbe inca 10-15 minute pana se desprinde de pe peretii vasului.

Se adauga untul si parmezanul ras si se amesteca bine. Se rastoarna mamaliga intr-o forma de tarta unsa.

Dupa circa 5 minute se rastoarna mamaliga pe platoul de servire, iar in centrul ei se pune tocanita.

Se presara tocanita cu mararul ramas.

Pofta buna !

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Sorcova

De ce are denumirea asta??? Cind am terminat mincarea, exact asta am zis"am facut o sorcova". Mi-am adus aminte de la Master...

Sorcova
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca