Tocanita de ghebe

Se coc jumatatile de gogosari, la foc mare. Se curata si se taie bucati. Intre timp se fierb ghebele, se clatesc, se sareaza si se amesteca cu gogosa

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 kg gogosari
  • 3-4 cepe
  • 1 farfurie cu varf de ghebe
  • 250 ml ulei
  • 1 cescuta de otet

Mod de preparare

Se coc jumatatile de gogosari, la foc mare. Se curata si se taie bucati. Intre timp se fierb ghebele, se clatesc, se sareaza si se amesteca cu gogosarii. Se caleste ceapa si se adauga si aceasta peste legume. Se pun toate la fiert, apoi se adauga sare, piper boabe si foi de dafin. Se toarna otetul si se mai lasa la fiert.


Tocanita se serveste cu usturoi.

Alte retete:

Legume la cuptor Placinta de dovleac Cartofi la cuptor

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Avat cu unt si lamaie

 "Bunatati pentru Craciun" Ne place mult pestele, mai ales copt. Prietenii ce vin in vizita, abia asteapta sa...

Avat cu unt si lamaie
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos