Vineciori cu vin alb

Curatati vineciorii si spalati-i bine sub jet de apa. Taiati piciorusele. Puneti-i intr-o tigaie cu vinul, sare, piper si putina nucsoara si lasati-i

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800g vineciori
  • oite
  • 200ml vin alb
  • 1 lingurita otet de mere (optional)
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • nucsoara

Mod de preparare

Curatati vineciorii si spalati-i bine sub jet de apa. Taiati piciorusele. Puneti-i intr-o tigaie cu vinul, sare, piper si putina nucsoara si lasati-i la fiert, la foc potrivit, pana cand scade tot lichidul. Turnati peste ei uleiul si lasati-i sa se prajeasca uniform, pe ambele parti.
Inainte de servire, stropiti-i cu otet de mere, daca doriti.

Alte retete recomandate:

Ciulama de ciuperci cu mamaliguta

Ciuperci cu pilaf

Ciuperci pane

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...