Vrabioara de vitel cu ciuperci

Curatati vrabioara de pielite si tendoane, spalati-o, scurgeti-o de apa si stergeti-o cu un servet de bucatarie. Taiati carnea in felii de circa 2cm g

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800g vrabioara de vitel
  • 100g unt
  • 12 ciuperci mari proaspete
  • 50ml ulei
  • 1 lingurita rasa cimbru uscat
  • 1 lingurita rasa boia de ardei dulce
  • 3-4 fire patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curatati vrabioara de pielite si tendoane, spalati-o, scurgeti-o de apa si stergeti-o cu un servet de bucatarie. Taiati carnea in felii de circa 2cm grosime si presarati-o cu piper, boia de ardei si cimbru. Topiti intr-o tigaie 50g unt si puneti feliile de vrabioara la prajit. Prajiti-le la foc mare, cate 2 minute pe fiecare parte, apoi scoateti-le pe o farfurie, puneti pe fiecare bucata de carne cate un cubulet de unt si pastrati-le acoperite la cald. Puneti in tigaie, peste grasimea ramasa de la prajitul carnii, uleiul si adaugati ciupercile fara piciorus dar intregi. Prajiti-le inabusit, la foc potrivit pana cand se rumenesc frumos pe toate partile. Serviti vrabioara de vitel calda cu garnitura de ciuperci, totul stropit cu sosul din tigaie si presarat cu patrunjel tocat marunt.
Mancarea se serveste calda.

Alte retete recomandate:

Ravioli cu sos de smantana, ciuperci si carne de vita

Ciulama de ciuperci cu mamaliguta

Friptura de vita la cuptor

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca