Creveti la tigaie cu piure cremos de porumb

Crevetii cu piure de porumb sunt considerati de multi a fi un preparat pretentios. Ei bine, n-ar trebui – acestia nu sunt nici greu de facut si sunt si extrem de rapizi. Vei vedea cat de bine se pot imbina aceste gusturi: crevetii vor fi picanti, dar totodata racoritori, si piure-ul va fi dulce, dar totodata satios

Portii
1
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
7 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 creveti curatati
  • 25 g de unt
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 lingura de fresh de lamaie
  • ½ legatura de patrunjel
  • 1/2 ardei iute
  • 2 catei de usturoi
  • 4 frunze de menta
  • putin ghimbir
  • sare si piper dupa gust
  • Pentru piure-ul de porumb:
  • 500 g de porumb la cutie
  • 25 ml de supa de legume
  • 30 ml de smantana de gatit
  • 15 g de unt
  • sare si piper alb dupa gust

Mod de preparare

Voi incepe cu piure-ul de porumb: pune supa de legume si smantana de gatit pe foc si amesteca-le bine pana se omogenizeaza. Cand acestea au devenit fierbinti, adauga si porumbul amesteca-l pana devine fierbinte. Adauga untul, sarea si piperul alb. Ia de pe foc, pune intr-un castron  si blendeaza totul. Trece piure-ul obtinut printr-o sita.


Toaca patrunjelul, ardeiul iute, usturoiul, menta si ghimbirul cat poti tu de marunt si pune-le pe toate intr-un castron. Peste acestea pune crevetii, uleiul de masline si potriveste de sare si piper. Amesteca bine. 


Incinge o tigaie si pune untul in aceasta. Pune toate ingredientele din bol in tigaie. Prajeste crevetii cateva minute, pe fiecare parte, pana-si schimba culoarea intr-o nuanta rosie deschisa, rozalie.


Stinge cu fresh-ul de lamaie. O combinatie minunata pe care ti-o recomand cu toata increderea!

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Milkshake cu unt de arahide și banane

   Dacă tot m-am obișnuit cu diverse băuturi hrănitoare, nu puteam să nu mă bucur de gustul preferat: cel de...

Milkshake cu unt de arahide și banane
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii