Creveti prajiti, cu ghimbir, usturoi si ardei iuti

Creveti prajiti, simpli, in tigaie sunt cei mai deliciosi. Crevetii vor lua aromele celorlalte ingrediente: ghimbir, usturoi si arei iute. Incingeti o tigaie mare si puneti in ea 4 linguri de ulei de masline, ghimbirul, usturoiul, ardeii iuti si crevetii. Prajiti cam 3 minute, apoi reduce

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ulei de masline extravirgin
  • 1 bucata de ghimbir proaspat de marimea unui deget
  • decojit si ras marunt
  • 2 catei de usturoi
  • decojiti si tocati marunt
  • 2-3 ardei iuti rosii proaspeti
  • fara seminte si tocati marunt
  • 16 creveti-tigru mari
  • intregi si cruzi
  • decorticati sau nu
  • 1-2 lamai
  • dupa gust
  • 1 mana buna de patrunjel cu frunza lata
  • proaspat
  • tocat mare
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • 4 felii lungi de ciabatta
  • rumenite

Mod de preparare

Incingeti o tigaie mare si puneti in ea 4 linguri de ulei de masline, ghimbirul, usturoiul, ardeii iuti si crevetii. Prajiti cam 3 minute, apoi reduceti focul si stoarceti in compozitie sucul de la 1 lamaie.

Adaugati patrunjelul si inca vreo 2 linguri de ulei de masline. Amestecati si luati de pe foc. Ar trebui sa fi obtinut un sos bun si suculent - gustati. S-ar putea sa mai necesite inca putin suc de lamaie. Asezonati dupa gust.


Serviti crevetii prajitit cu usturoi, ghimbir si ardei iute cu ciabatta, ca sa puteti savura cat mai mult sos. Trebuie doar sa aduceti la masa cateva boluri pline cu acest fel de mancare si sa va lasati amicii sa se infrupte. Eu pun mereu ceva mai mult ardei iute si ma asigur ca am pus la rece un vin bun.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de Lohikeitto, supa finlandeza de somon (nr.10 din Top Best Soups in the World)

Am revenit  la topul 50, cu  cele mai bune supe din lume, si anume supa finlandeza ce ocupa locul 10 .  Usor...

Reteta de Lohikeitto, supa finlandeza de somon (nr.10 din Top Best Soups in the World)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca