Graten de cod

Se fierb (separat) macaroanele conform instructiunilor de pe pachet, iar cotletele de cod, de asemeni, timp de 10' in apa usor sarata. apoi pestele se

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 dl macaroane (umpleti o cana gradata pina la semnul de marcaj)
  • 500 g cotlete de cod proaspat
  • 1 esalota (ceapa mica) tocata
  • 3 oua
  • pesmet
  • pt. sosul alb: 1 Lg unt
  • 3 Lg faina
  • 3 dl lapte
  • sare si piper alb (dupa gust)
  • un virf de cutit de nucsoara

Mod de preparare

Se fierb (separat) macaroanele conform instructiunilor de pe pachet, iar cotletele de cod, de asemeni, timp de 10' in apa usor sarata. apoi pestele se curata de pielita, se dezoseaza si se taie in bucati potrivit de mici.

Se prepara sosul alb topind untul si se soteaza putin esalota. se adauga faina amestecindu-se energic ca sa nu se arda, apoi laptele si condimentele.

Cind sosul incepe sa se ingroase, se ia de pe foc si se lasa putin la racit. dupa aceea se adauga pe rind in sos cite un galbenus, amestecindu-se totul mai apoi cu macaroanele si bucatile de cod fierte.

Se unge o forma termorezistenta cu putin unt/ulei si se tapeteaza cu pesmet.

Se toarna compozitia de graten in forma, se bat albusurile spuma si se intind deasupra gratenului.

Se presara pesmet si se da forma la cuptorul preincalzit la 200°C (foc tare), timp de 25-30' sau pina cind gratenul capata o culoare aramie.
se serveste cald sau rece linga o salata de morcovi (2) + mar ras (1) cu dressing (1 Lg zeama de lamiie + 1 lg zahar + 2 Lg ulei)

Pofta buna!

Reteta Graten de cod a fost propusa de Dan@ pe forum culinar.ro

Alte retete cu peste gasiti aici:

Papiote de peste,

Peste de mare cu unt alb si cartofi,

Paste cu peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Zacusca

Reteta bunicii mele pe care o fac cu mare drag de fiecare data.

Zacusca
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii