Graten de cod

Se fierb (separat) macaroanele conform instructiunilor de pe pachet, iar cotletele de cod, de asemeni, timp de 10' in apa usor sarata. apoi pestele se

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 dl macaroane (umpleti o cana gradata pina la semnul de marcaj)
  • 500 g cotlete de cod proaspat
  • 1 esalota (ceapa mica) tocata
  • 3 oua
  • pesmet
  • pt. sosul alb: 1 Lg unt
  • 3 Lg faina
  • 3 dl lapte
  • sare si piper alb (dupa gust)
  • un virf de cutit de nucsoara

Mod de preparare

Se fierb (separat) macaroanele conform instructiunilor de pe pachet, iar cotletele de cod, de asemeni, timp de 10' in apa usor sarata. apoi pestele se curata de pielita, se dezoseaza si se taie in bucati potrivit de mici.

Se prepara sosul alb topind untul si se soteaza putin esalota. se adauga faina amestecindu-se energic ca sa nu se arda, apoi laptele si condimentele.

Cind sosul incepe sa se ingroase, se ia de pe foc si se lasa putin la racit. dupa aceea se adauga pe rind in sos cite un galbenus, amestecindu-se totul mai apoi cu macaroanele si bucatile de cod fierte.

Se unge o forma termorezistenta cu putin unt/ulei si se tapeteaza cu pesmet.

Se toarna compozitia de graten in forma, se bat albusurile spuma si se intind deasupra gratenului.

Se presara pesmet si se da forma la cuptorul preincalzit la 200°C (foc tare), timp de 25-30' sau pina cind gratenul capata o culoare aramie.
se serveste cald sau rece linga o salata de morcovi (2) + mar ras (1) cu dressing (1 Lg zeama de lamiie + 1 lg zahar + 2 Lg ulei)

Pofta buna!

Reteta Graten de cod a fost propusa de Dan@ pe forum culinar.ro

Alte retete cu peste gasiti aici:

Papiote de peste,

Peste de mare cu unt alb si cartofi,

Paste cu peste

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa