LINGUINI CU MIDII

Pentru inceput, midiile se lasa in apa rece timp de 1 -1,5 ore, apoi intr-o cratita mare se pune ulei de masline si se incinge la foc puternic pana in

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2kg midii
  • 2-3 ardei grasi rosii
  • 600-800 ml vin alb sec
  • 10 catei de usturoi
  • 1 chilli
  • jumatate de tulpina de telina
  • 1 ceapa
  • rozmarin
  • cimbru(proaspat de preferat)
  • patrunjel
  • suc de lamaie
  • linguinii
  • ulei de masline
  • 500 ml sos de tomate

Mod de preparare

Pentru inceput, midiile se lasa in apa rece timp de 1 -1,5 ore, apoi intr-o cratita mare se pune ulei de masline si se incinge la foc puternic pana incepe sa iasa fum, (la propriu, nu glumesc) dupa care se arunca in uleiul foarte incins midiile (atentie fiindca va sari uleiul la contactul cu apa de pe scoici).

Imediat dupa ce ati spus scoicile, adaugati ceapa, chilii si usturoiul foarte marunt tocate, impreuna cu 2 crengute de rozmarin si cateva de cimbru apoi cantitatea de vin.

Se lasa sa fiarba cam 3 -4 minute si urmariti ca toate scoicile sa fie deschise amestecandu-le din cand in cand.

Dupa fierbere, scoate-ti scoicile, iar sosul ramas treceti-l printr-o strecuratoare deasa pentru a-l filtra de impuritati.

Ardeii se curata de seminte si se taie in bucati medii, se pune ulei de masline intr-o oala, se adauga ardeii si se calesc pentru putin timp, dupa care puneti sosul ramas de la scoici si fierbeti impreuna timp de 5 minute.

Se adauga sosul de tomate cateva crengute de patrunjel (cu tot cu tulpina nu doar frunzele dar nu prea mult pentru nu se taia din gust), se lasa totul la fiert timp de 10 minute la foc puternic apoi spre gata se potriveste de sare.

Se ia de pe foc si se mixeaza cu mixerul pentru a obtine un sos omogen. Se pun pastele la fiert in apa, intr-o tigaie se reincalzeste sosul impreuna cu midii, fasii subtiri de ardei rosu (care in prealabil se decojesc de pielita iar pentru asta indicat ar fii sa ii coaceti putin la fel ca si cum ii faceti pentru salata de ardei copti), tulpina de telina taiata foarte subtire, patrunjel marunt tocat si zeama de lamaie!

Se pun pastele fierte in sos se amesteca impreuna, apoi se servesc fierbinti!

Reteta propusa de: Koch

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tort cu blat de cacao si crema de vanilie

......nu imi vine nimic in minte decat ca sunt dezamagita ca frisca mi-a facut probleme dar nu m-am lasat si tot mi-a iesit...

Tort cu blat de cacao si crema de vanilie
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca