Midii aromate gatite la wok

Puneti miidile alaturi de cateva linguri de ulei de masline, intr-un wok sau o tigaie foarte mare si bine incinsa. Scuturati-le bine si adaugati restu

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 kg midii vii
  • ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 3 tulpini de iarba lamaioasa
  • 2 ardei iuti
  • 3 linguri de ghimbir
  • 2 legaturi de coriandru proaspat
  • 1 lingura ulei de seminte de susan
  • sare
  • piper negru
  • proaspat macinat
  • 5 cepe verzi
  • 3 lamai verzi
  • 400 ml conserva lapte de nuca de cocos

Mod de preparare

Puneti miidile alaturi de cateva linguri de ulei de masline, intr-un wok sau o tigaie foarte mare si bine incinsa. Scuturati-le bine si adaugati restul ingredientelor, tocate marunt, cu exceptia sucului de lamaie si a laptelui de nuca de cocos. Continuati sa le amestecati pana cand midiile se deschid. Aruncati-le pe cele a caror cochilie a ramas inchisa. Stoarceti deasupra sucul de lamaie si turnati laptele de nuca de cocos. Aduceti la punctul de fierbere si serviti imediat.

Se pot servi alaturi de orez fiert simplu sau gatit la aburi.

Alte retete:

Cocktail cu fructe de mare Ardei umpluti Placinta de dovleac

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...