Midii in stil italian

Midii in stil italian este o mancare pe baza de scoici, o mancare usoara, delicioasa, cu arome de usturoi.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 500 g midii proaspete (eu le-am luat de la Carrefour)
  • - 5 catei de usturoi
  • - o conserva de rosii de calitate (eu am folosit de la Heinz)
  • - optional putin sos sweet chilli
  • - zeama de la o jumatate de lamaie
  • - 60 ml vin alb demisec
  • - o legatura de patrunjel
  • - putin chilli uscat pisat
  • - 2-3 linguri ulei de masline
  • - o bagheta paine integrala
  • - sare de mare
  • - piper

Mod de preparare

Acest weekend a fost in mod cert o desfatare a papilelor gustative in stil italian. Astazi am incheiat ziua cu midii in stil italian, sau supa di cozze. Bineinteles, italienii au o multime de modalitati de preparare a midiilor, aceasta fiind doar una dintre ele, dar cu singuranta printre cele mai delicioase!

Mai intai de toate trebuie sa curatati foarte bine midiile sub jetul de apa cu un burete de sarma. Veti observa ca unele dintre ele au un fel de matase pe care trebuie sa o inlaturati. Midiile care sunt deschise inseamna ca sunt moarte si trebuie sa le inlaturati pentru ca nu doriti sa le consumati.

Pentru acest preparat am folosit minunata oala de la Multicooker, dar bineinteles puteti folosi si o tigaie adanca, desi aromele se pastreaza mult mai bine in Multicooker.

Puneti in oala cateva linguri de ulei de masline si cateii de usturoi striviti cu lama de la cutit. Atentie, pentru a nu se arde usturoiul adaugati-l in oala odata cu uleiul si caliti la foc mic.

Cand usturoiul incepe sa capate culoara adaugati sosul de rosii si sosul chilli. Adaugati apoi midiile si putin chilli. Dupa un minut turnati si vinul.

Am inchis apoi capacul si am mai lasat inca 3 minute. Nu lasati midiile mai mult de 3 minute, intrucat au carnea foarte frageda! Midiile inchise le puteti inlatura in acest stadiu.

Dupa ce s-au scurs cele 3 minute adaugati zeama de la o jumatate de lamaie si patrunjelul tocat nu foarte marunt.

Incalziti o tigaie cu gratar, iar cand aceasta este bine incinsa trageti pe o parte si pe cealalta, timp de 1-2 minute, feliile de paine pana devin putin crocante in exterior. Le puteti introduce si in cuptor si le puteti stropi cu putin ulei de masline. Eu am ales varianta mai light. :)

Intenstitatea aromelor face din acest preparat o delicatesa care trebuie incercata nu doar cand ajungeti in Italia. Acum este mult mai usor cu Philips Multicooker!

O seara frumoasa va doresc!

Reteta de midii in stil italian a fost propusa de http://cocktailofsenses.wordpress.com/


Serviti midiile in stil italian proaspete.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii