Scoici la tigaie cu sparanghel si praz tanar

Opariti sparanghelul si prazul in apa sarata clocotita timp de cateva minute sau pana cand se inmoaie si apoi scurgeti apa. Incingeti o tigaie mare n

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 16 tulpini de sparanghel
  • curatate
  • 12 fire de praz tanar
  • ulei de masline extravirgin
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • 1 mana de frunze proaspete de maghiran sau cimbru
  • 1 lamaie
  • 12 scoici mari
  • scoase din cochilie
  • 2 varfuri de cutit cu amestec 5 arome
  • unt

Mod de preparare

Opariti sparanghelul si prazul in apa sarata clocotita timp de cateva minute sau pana cand se inmoaie si apoi scurgeti apa. Incingeti o tigaie mare neaderenta si turnati putin ulei de masline. Prajiti sparanghelul si prazul in tigaie, pe rand daca e nevoie - acestea trebuie sa acopere fundul tigaii intr-un singur strat. Asezonati si continuati sa gatiti pana se coloreaza usor pe fiecare parte. Scoateti-le intr-un castron si maruntiti deasupra lor jumatate din verdeata. Adaugati putina zeama de lamaie. Lasati amestecul deoparte cat timp pregatiti scoicile.

Folositi aceeasi tigaie incinsa. Crestati carnea scoicilor in zigzag pe o parte patrunzand in adancime pana la jumatate, apoi asezonati pe ambele parti cu sare, piper si amestec cu 5 arome. Turnati putin ulei de masline in tigaie si adaugati scoicile. Frigeti-le vreo 2 minute pana cand devin aurii, apoi intoarceti-le pe cealalta parte, adaugati restul de verdeata si mai lasati-le 1 minut.

In timp ce se gatesc scoicile, asezati prazul si sparanghelul

pe 4 farfurii incalzite. Luati tigaia de pe foc si adaugati in ea 2 cubulete bune de unt si sucul de la o lamaie. Agitati tigaia, apoi transferati cate 3 scoici si putin sos pe fiecare farfurie.
Se servesc calde.

Alte retete recomandate:

Supa crema de sparanghel

Ciuperci la cuptor

Conopida la cuptor

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat

Acești cartofi evantai cu unt aromatizat, pe lângă faptul că sunt aspectuoși și de efect, pot constitui baza...

Aperitiv cartofi evantai cu unt aromatizat, o garnitura perfecta, greu de refuzat
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos