Se curata usturoiul si i se scoate mijlocul care este indigest. Se toaca patrunjelul si ceapa. Se curata scoicile cu un cutit, de eventuale urme de n
Se curata usturoiul si i se scoate mijlocul care este indigest. Se toaca patrunjelul si ceapa.
Se curata scoicile cu un cutit, de eventuale urme de nisim sau reziduri, alge, etc. Se spala intr-un vas cu apa, nu le lasam in apa, deoarece ele tind sa se deschida si "inghit" nisip, alge, impuritati . Se umple un vas cu apa rece, si cu mana se amesteca bine. Eu le-am spalat in chiuveta sub jet . Se repeta procesul pana cand apa devine limpede. Daca cumva vreti sa le lasati in apa, puneti multa sare.
Se topeste untul intr-o cratita, se adauga ceapa tocata si amestecam pana devine sticloasa.
Se adauga piper si patrunjelul tocat, apoi scoicile, vinul si smantana
Se acopera si se lasa la foc iute 5 minute
Sunt gata, cand se deschid toate. Scoicile nedeschise le aruncati, nu sunt bune. Sunt delicioase, pofta buna!!
Pentru Mos Craciun am pregatit o prajitura din seria "am prea multa branza de la tara si n-o mananca nimeni" :)))...
Prajitura cu branza si zmeuraDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti