Somon de mare cu crusta de rosii deshidratate

Rosiile se toaca marunt (in mixer). Se amesteca toate ingredientele pentru crusta, pasta obtinuta se intinde pe bucatile de peste. Se unge o forma rez

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 bucati file de peste stropit cu zeama de lamiie
  • sarat si piperat
  • 2 catei de usturoi
  • 20 g rosii uscate (in ulei)
  • 3 linguri de patrunjel tocat
  • 2 linguri de parmezan ras
  • 2 linguri de pesmet
  • 20 g unt moale
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Rosiile se toaca marunt (in mixer). Se amesteca toate ingredientele pentru crusta, pasta obtinuta se intinde pe bucatile de peste.

Se unge o forma rezistenta la foc cu ulei si se pune in cuptor, la 200 gr.C, pina se incinge uleiul. In aceasta se aseaza feliile de peste, se da forma la cuptor pentru 15 minute.
Am servit cu cartofi pasatzi cu usturoi si cimbru prajit.

Pofta buna!

Reteta Somon de mare cu crusta de rosii deshidratate a fost propusa de Austiaca2 pe forum culinar.ro

Alte retete cu peste gasiti aici:

Peste gatit in stil Marocan,

Peste in crusta crocanta, cu mamaliga la gratar,

File de peste cu citrice

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!