Somon salbatic(wild) cu spanac

Curatam spanacul de o parte din codite, il spalam in multe ape si-l lasam la scurs. Alegem un somon salbatic mai maruntel. Îl curatam pe toat

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 somon(ca.1 kg)
  • 500 g spanac
  • 1 lingurita faina de griu(merge perfect si integrala)
  • 1 lingurita faina de porumb
  • 1 lingurita de verdeturi uscate/din risnita
  • 1/4 lingurita boia
  • 1/4 lingurita usturoi deshidratat macinat
  • 1/2 lamiie
  • usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 ramurica rozmarin
  • ulei de masline

Mod de preparare

Curatam spanacul de o parte din codite, il spalam in multe ape si-l lasam la scurs.

Alegem un somon salbatic mai maruntel.

Îl curatam pe toate partile, il taiam felii de 3 cm grosime.

Amestecam toate condimentele, faina..etc

Prima data pregatim spanacul : intr-o cratita antiaderenta, punem 2-3 linguri de ulei de masline si cind este incins adaugam 2-3 catei de usturoi si o felie de lamiie. Cind se simte parfumul lamiii si cel al usturoiului, adaugam spanacul. Condimentam cu ceva sare si piper daca doriti.

Amestecam timp de 4-5 minute. Din toata oala de spanac, mai ramine o mina. Înainte de a da vasul deoparte,stoarceti ceva zeama de lamiie,amestecati.

Într-o tigaie antiaderenta, incingem pe foc jejer 2-3 linguri de ulei de masline, impreuna cu o ramurica de rozmarin si 2 catei de usturoi.

Cit se incinge uleiul, presaram amestecul de condimente uscate pe feliile de somon/ambele parti.

Înainte de a pune feliile in tigaie, indepartam usturoiul si rozmarinul,

pentru ca se arde si da o nota amaruie.

Prajim citeva minute pe o parte si citeva pe cealalta..

Nu il uscati!Eu nu am lasat mai mult de 3 minute pe o parte si 3 pe cealalta.
Pofta buna!

Reteta Somon salbatic(wild) cu spanac a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro

Alte retete cu somon gasiti aici:

Somon cu lamiie,

File de somon, cu crusta picanta, la cuptor, ..cu cartofi natur si spanac,

File de somon cu salata de bureti

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura de joi a Octaviei

O  reteta veche, dar delicioasa. Daca v-a ramas cozonac pe care nu il mai mananca nimeni il puteti transforma intr-o...

Desert prajitura de joi a Octaviei
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca