Curatam spanacul de o parte din codite, il spalam in multe ape si-l lasam la scurs. Alegem un somon salbatic mai maruntel. Îl curatam pe toat
Curatam spanacul de o parte din codite, il spalam in multe ape si-l lasam la scurs.
Alegem un somon salbatic mai maruntel.
Îl curatam pe toate partile, il taiam felii de 3 cm grosime.
Amestecam toate condimentele, faina..etc
Prima data pregatim spanacul : intr-o cratita antiaderenta, punem 2-3 linguri de ulei de masline si cind este incins adaugam 2-3 catei de usturoi si o felie de lamiie. Cind se simte parfumul lamiii si cel al usturoiului, adaugam spanacul. Condimentam cu ceva sare si piper daca doriti.
Amestecam timp de 4-5 minute. Din toata oala de spanac, mai ramine o mina. Înainte de a da vasul deoparte,stoarceti ceva zeama de lamiie,amestecati.
Într-o tigaie antiaderenta, incingem pe foc jejer 2-3 linguri de ulei de masline, impreuna cu o ramurica de rozmarin si 2 catei de usturoi.
Cit se incinge uleiul, presaram amestecul de condimente uscate pe feliile de somon/ambele parti.
Înainte de a pune feliile in tigaie, indepartam usturoiul si rozmarinul,
pentru ca se arde si da o nota amaruie.
Prajim citeva minute pe o parte si citeva pe cealalta..
Nu il uscati!Eu nu am lasat mai mult de 3 minute pe o parte si 3 pe cealalta.
Pofta buna!
Reteta Somon salbatic(wild) cu spanac a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro
Alte retete cu somon gasiti aici:
Somon cu lamiie,
File de somon, cu crusta picanta, la cuptor, ..cu cartofi natur si spanac,
File de somon cu salata de bureti
O reteta veche, dar delicioasa. Daca v-a ramas cozonac pe care nu il mai mananca nimeni il puteti transforma intr-o...
Desert prajitura de joi a OctavieiOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj