Spaghetti alle vongole (spaghete cu scoici)

Este una dintre retetele mele favorite, pe care o fac ori de cate ori am ocazia :)

Portii
4
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
1200 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g spaghete
  • 1kg de vongole (scoici)
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • 3-4 catei de usturoi
  • rosii cherry pt decor
  • 1 pahar de vin alb
  • sec
  • patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Vongolele se lasa o ora in apa cu sare, se spala sub jet de apa si se lasa la scurs in strecuratoare.

Intr-o oala mare, se pun pastele la fiert in apa cu sare, se fierb conform instructiunilor de pe pachet, asa veti avea paste al 'dente'.

Intr-o tigaie larga, se incinge uleiul si se caleste usturoiul 1-2 minute, se adauga scoicile si jumatate din patrunjelul tocat. Se adauga si vinul, se da la foc mare si se acopera cu un capac. Se fierbe inabusit pana se deschid scoicile; cele care nu se deschid, se arunca. Se adauga si rosiile cherry taiate in doua, adaugam si pastele scurse si restul de patrunjel.

Se amesteca bine timp de un minut, astfel incat pastele sa absoarba sucul.

Se servesc imediat...o reteta delicioasa pe care o recomand tuturor iubitorilor de fructe de mare.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...