Aperitiv cu vinete

Vinetele si ardeii se coc, se curata si se lasa la scurs. Rosiile se decojesc, se pasireaza sau se taie felii. Se taie ceapa felii subtiri si se cale

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4-5 vinete de marime potrivita
  • 10 ardei grasi
  • 1/2 kg ceapa
  • 1/2 kg rosii
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare

Mod de preparare

Vinetele si ardeii se coc, se curata si se lasa la scurs. Rosiile se decojesc, se pasireaza sau se taie felii.

Se taie ceapa felii subtiri si se caleste in ulei.

Intr-un vas termorezistent si aseaza ceapa, apoi un strat de vinete tocate, ardei taiati felii subtiri si, deasupra, rosiile. Se lasa vasul 10 minute la cuptor.
Se serveste rece, cu patrunjel verde, tocat marunt.

Pofta buna!

Alte retete culinare gasiti aici:

Salata de vinete cu maioneza

Vinete umplute cu carne

Vinete coapte

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...