Ardei capia umpluti cu ciuperci

Se taie capacele la ardei, se curata de crutoane si se spala. Se pune ceapa data prin razatoarea mare la calit intr-o cratita, impreuna cu morcovul ra

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 ardei capia rosii
  • 2 cepe
  • 4 ciuperci
  • 2 morcovi
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri paste de toamte
  • 1 cana orez
  • 2 linguri faina
  • 1 lingura pasta de tomate pentru sos
  • sare
  • piper
  • 200g branza tofu

Mod de preparare

Se taie capacele la ardei, se curata de crutoane si se spala. Se pune ceapa data prin razatoarea mare la calit intr-o cratita, impreuna cu morcovul ras. Dupa cateva minute, se adauga ciupercile toacte marunt si lasa sa fiarba pana scade zeama.

Se adauga orezul spalat bine peste ciuperci, pasta de tomate, sare, piper dupa gust, si se lasa pe foc cateva minute. Se umple ardeii cu amestecul de ciuperci, se pune cate un capac din branza tofu, si se aseaza intr-un vas si se acopera cu apa. Se fierbe 30 - 40 minute la foc mic. La jumatatea timpului de fierbere se dizolva in putina apa doual inguri de faina si una de pasta de tomate si se toarna in vazul in care fierb ardeii.
Se servesc calzi impreuna cu sos.

Retete de post

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...