Ardei cu soia

Se taie capacele la ardei si se curata de cotoare dupa care se spala. Se pune granulele de soia intr-un vas cu apa si sare la fiert 30 min, dupa care

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 ardei grasi galbeni
  • 2 ardei grasi verzi
  • 2 ardei grasi rosii
  • 2 cepe
  • 400g soia granule
  • 3 linguri orez
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • Pentru sos: 1 ceapa
  • 1 morcov mare
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 100g rosii din conserva
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel

Mod de preparare

Se taie capacele la ardei si se curata de cotoare dupa care se spala. Se pune granulele de soia intr-un vas cu apa si sare la fiert 30 min, dupa care se scurge. Se pune ceapa la calit, la care se adauga soia si orezul spalat bine.

Se acopera cu apa si se lasa sa fiarba la foc mic pana orezul este aproape fiert si scade zeama. Se adauga pasta de tomate, se sareaza, pipareaza si se mai lasa 10 minute pe foc.

Se umple ardeii cu amestecul de soia, se pun capacele, se aseaza intr-o tava si se dau la cuptor pentru 10 minute.

Pentru sos, se da ceapa prin razatoare mare si se caleste putin in ulei. Se adauga morcovul taiat felii, se pune apa si se fierbe pana se inmoaie morcovul. Se pun rosiile, pasta de tomate, sare, piper dupa gust, si se mai fierbe 10 minute. Se adauga apa daca este nevoie.
Se servesc cu sos si cu patrunjel verde.

Retete de post

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Friptura de miel

Pentru masa de Paste, va invit sa incercati o friptura delicioasa de miel.

Friptura de miel
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca