Briam grecesc

O mâncare de vară, delicioasă. Poate fi servită ca atare sau ca și garnitură la diferite fripturi. Folosim orice legumă găsim în piață.

Portii
4
Timp pregatire
900 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 vinete potrivite
  • 2 cepe
  • 1 praz
  • 2 morcovi
  • 2 dovlecei
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei roșu
  • O mână de fasole verde
  • 250 de grame de brânză feta
  • 100 ml ulei de măsline
  • 3 linguri de sos de roșii
  • sare
  • piper
  • oregano
  • Puțin cimbru sau busuioc și puțin pătrunjel tocat

Mod de preparare

1. Se taie toate legumele în bucați mari. Secretul briamului stă în cum tăiem legumele. Cu cât mai groase cu atât mai bine.

2. În tavă se pun lingurile de bulion sau sos de rosii, iar deasupra se așază legumele tăiate.

3. Se presară sare, piper, oregano, busuioc sau cimbru. Adăugăm și uleiul. Nu punem apă. Legumele vor lăsa foarte mult din sosul propriu.

4. Se încălzește cuptorul la 200 de grade C.

5. Se acoperă tava sau vasul de yena cu o folie de staniol și se dă la cuptor.

6. Se gătesc la 180 de grade C, aproximativ 40- 50 de minute. Eu am aprins la pasul acesta doar partea de jos a cuptorului.

7. După aproximativ acest timp, scoatem tava, îndepărtăm staniolul și amestecăm usor. Verificăm dacă morcovii sunt aproape fierți.

8. Tăiem brânza feta în bucățle și o punem peste mâncare.

9. Dăm la cuptor din nou pentru vreo 20 de minute. La acest pas eu aprind și partea de sus a cuptorului.

10. Mai completăm cu sare sau piper, dacă este cazul. Presăram foarte puțin pătrunjel tocat la sfârșit.

Servim cu brânză feta și paximadia (pâine uscată)

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu mere si scortisoara

O minunatie de prajitura....care umple casa de parfum de mere si scortisoara...delicios!

Tarta cu mere si scortisoara
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca