Cartofi copti cu sos de iaurt

Cartofii copti sunt un deliciu al iernii iar sosul de iaurt ii completeaza excelent prin savoare dar si prin faptul ca este un sos usor.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 4 cartofi medii
  • staniol
  • Pentru sos aveti nevoie de:
  • un pahar de iaurt (100 ml)
  • 2 cepe verzi (daca nu aveti ceapa verde
  • puteti pune jumatate de ceapa rosie sau un sfert de ceapa alba)
  • un sfert de lamaie mica
  • busuioc
  • tarhon
  • cimbru
  • doua linguri de ulei de masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Cartofii se spala foarte bine dar nu se decojesc. Se invelesc in staniol si se pun in cuptorul aragazului, pe gratar, la 200 de grade. O sa fie gata cam in 30 de minute maxim. Se pot verifica din cand in cand cu betisorul sau furculita. Cand betisorul intra usor in cartofi, inseamna ca sunt gata.
Cat se coc cartofii, pregatim sosul.
Daca nu aveti ceapa verde, puteti pune jumatate de ceapa rosie sau alba. Daca nu va place gustul mai puternic de ceapa si folositi ceapa alba, puneti doar un sfert dintr-o ceapa medie.
Intr-o sosiera sau intr-un bol turnam iaurtul. Taiem marunt ceapa si o adaugam peste iaurt. Punem din fiecare condiment (tarhon, cimbru. busuioc, sare, piper) cat cuprindem intre doua degete. Apoi adaugam zeama de la un sfert de lamaie si doua linguri de ulei de masline. Amestecam bine pana cand se omogenizeaza.
Dupa ce s-au copt cartofii, se scot, se lasa putin sa se raceasca, apoi se desfac in patru si se toarna sosul deasupra. Se pot servi fara sa ii curatati neaparat de coaja.

Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Cartofii copti cu sos de iaurt se servesc calzi cu sos de iaurt deaupra, simpli sau ca garnitura la orice fel de friptura.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa