Cartofi copti cu sos de iaurt

Cartofii copti sunt un deliciu al iernii iar sosul de iaurt ii completeaza excelent prin savoare dar si prin faptul ca este un sos usor.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 4 cartofi medii
  • staniol
  • Pentru sos aveti nevoie de:
  • un pahar de iaurt (100 ml)
  • 2 cepe verzi (daca nu aveti ceapa verde
  • puteti pune jumatate de ceapa rosie sau un sfert de ceapa alba)
  • un sfert de lamaie mica
  • busuioc
  • tarhon
  • cimbru
  • doua linguri de ulei de masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Cartofii se spala foarte bine dar nu se decojesc. Se invelesc in staniol si se pun in cuptorul aragazului, pe gratar, la 200 de grade. O sa fie gata cam in 30 de minute maxim. Se pot verifica din cand in cand cu betisorul sau furculita. Cand betisorul intra usor in cartofi, inseamna ca sunt gata.
Cat se coc cartofii, pregatim sosul.
Daca nu aveti ceapa verde, puteti pune jumatate de ceapa rosie sau alba. Daca nu va place gustul mai puternic de ceapa si folositi ceapa alba, puneti doar un sfert dintr-o ceapa medie.
Intr-o sosiera sau intr-un bol turnam iaurtul. Taiem marunt ceapa si o adaugam peste iaurt. Punem din fiecare condiment (tarhon, cimbru. busuioc, sare, piper) cat cuprindem intre doua degete. Apoi adaugam zeama de la un sfert de lamaie si doua linguri de ulei de masline. Amestecam bine pana cand se omogenizeaza.
Dupa ce s-au copt cartofii, se scot, se lasa putin sa se raceasca, apoi se desfac in patru si se toarna sosul deasupra. Se pot servi fara sa ii curatati neaparat de coaja.

Sursa acestei retete este blogul culinar Lumea Bucatelor.


Cartofii copti cu sos de iaurt se servesc calzi cu sos de iaurt deaupra, simpli sau ca garnitura la orice fel de friptura.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftelute de dovlecel in sos de rosii

Daca as fi vazut mai intai pozele as fi zis ca este o reteta destul de complexa si nu m-as fi bagat, dar s-a dovedit a fi...

Chiftelute de dovlecel in sos de rosii
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii