Cartofi frantuzesti copti

Cartofii frantuzesti copti sunt o garnitura delicioasa, la fel de bine putand fi consumati si ca atare.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 6-7 cartofi medii
  • 2 cepe mari
  • 3 catei de usturoi
  • 1 legatura de patrunjel proaspat
  • 1 cub de supa Maggi de pui
  • un cubulet de unt
  • 3-4 linguri de ulei de masline
  • sare si piper

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie felii subtiri de 4-5 mm maxim. Ceapa, usturoiul si patrunjelul se curata, se spala si se toaca marunt, separat.

Intr-o tigaie se pun 3-4 linguri de ulei de masline la incins, apoi se adauga ceapa, usturoiul si jumatate din patrunjel. Se presara un praf de sare si unul de piper. Se calesc toate cam 5 minute la foc mediu, pana cand ceapa devine usor aurie. Se amesteca des cu o lingura de lemn, ca sa nu se prinda.

Intr-un ibric punem la fiert aproximativ 1 litru de apa, iar cand fierbe, adaugam cubul de supa de pui, apoi stingem focul si amestecam sa se dizolve cubul.

Intr-un vas de yena punem cate un strat de felii de cartofi si cate o lingura de compozitie calita din tigaie. Compozitia se intinde cu lingura peste fiecare strat din felii de cartofi. Continuam sa asezam aceste straturi de cartofi si legume calite, pana cand terminam ingredientele. Peste fiecare strat de cartofi se presara cate un praf mic de sare si piper. Ultimul strat trebuie sa fie din felii de cartofi.

Cand am terminat, turnam usor supa de pui in vasul de yena, pana cand se acopera ultimul strat de cartofi. Taiem bucatele cubuletul de unt si le presaram peste cartofi.

Se pune capac la vasul de yena, si se da la cuptorul preincalzit, la foc mediu, cam 25-30 de minute, apoi se scoate capacul si se continua coacerea inca aproximativ 20 minute, pana cand cartofii de deasupra devin aurii.
Se scoate vasul din cuptor si se presara cealalta jumatate de patrunjel tocat, apoi se pune inapoi capacul si se lasa la racit 10-15 minute.
Dupa ce se raceste putin, se poate servi.

Sursa acestei retete este Lumea Bucatelor.


Cartofii frantuzesti copti se servesc ca garnitura la fripturi, gratare sau alte preparate.
Noi i-am servit alaturi de ficatei de pui facuti in vin rosu si salata.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptor

Poate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in...

Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptor
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos