Chiftele din legume la cuptor

Sunt tare bune, chiar daca nu au carne, mai ales ca se pot lua si la pachet, la un picnic, chiar si in orice ora din zi! :) Retete dietetice

Portii
6
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 dovlecel verde
  • 2 morcovi
  • 3 cartofi marisori
  • 3 fire ceapa verde
  • 1/2 ardei rosu
  • 2 oua
  • 3-4 linguri pesmet
  • boia dulce sau iute (dupa gust)
  • sare dupa gust
  • patrunjel verde
  • seminte de susan

Mod de preparare

Legumele le curatam si le spalam bine.

Dovlecelul, morcovii si cartofii ii dam pe razatoare mica. Ceapa si ardeiul ii tocam marunt.

Intr-un bol punem legumele date pe razatoare, dar stoarse bine de apa lasata si legumele tocate, peste, adaugam ouale, pesmetul, patrunjelul si condimentam dupa gust cu sare si boia. Omogenizam bine si din compozitia rezultata formam chiftele nu foarte mici, pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Pe jumatate din ele presaram susan, iar pe celelelalte le lasam simple.

Dam tava la cuptorul preincalzit, pentru 30-35 minute la 175 grade C.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Dovleac umplut cu legume

Pentru o zi de post este o mancare excelenta, dar se poate adauga in compozitia umpluturii si carne, dupa cum prefera fiecare.

Dovleac umplut cu legume
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii